Aan de oevers van het land
heb ik je ontmoet
ontroerd door je
wonderschone krullend haar
je ogen wonder lief
stem rein en klaar
zingend de liefste liederen
uit liefde voor
elkaar
betoverd nam je me mee
op reis door je water rijk
je leerde me zwemmen
met je gouden staart
en proeven van begeerte
met je zilte kus
zo hebben we gedanst
gespeeld in het water
gekust op de bodem
van de oceaan
tot boven de golvende lijnen
je me liet gaan
naar mijn eilandje
in het hoge land
ver van aard
en hemel
vandaan
en ik blindings
terugvoer
met de mooiste
bloem die
ik kon vinden
in mijn
harteland
tot ik
neerdaalde
op die mooie plek
waar de maan
zo lief op jou
scheen
waar golven de golven
stil en vredig
in luw en wind
golven de golven
hoog en laag
ruw en wild
golvende golven
noest en wild
pril en mild
golvende golven golvende
de golven een lijn van
zilt en zoete vrede
een worden
met elkaar
zo heb ik mijn
land verlaten en
wacht ik op jou
bij het schonen
koralenrif
in de zee diep en zo mooi
de wijdse zee, zo mooi
maar vol gevaren
onder de golven
waar dolfijnen
springen en dansen
in regens bogen
licht
door stromen kolken
ben ik gegaan
voorbij de keringen
tot aan de tropen
tot aan de polen
waar het water
in alle koude zwijgt
tot het noorden
het oosten het westen
tot aan de oevers
van het zuiden
weerbracht
waar ik in ruste
heb gebaad
wachtende
tot je uit de diepte
verrijst in
hemel blauw lichten's
gewaad
tot een maal gegeven
het licht van de hemelen
het licht van de elven
het licht van de engelen
het licht van de sterren
het licht van dag en nacht
het licht van zon en maan
het licht aller lichten
onze harten verlicht
en wij voor altijd
in liefde mogen gaan
Stan Rams