Soms veel te hard, lopen we onszelf voorbij.
Nooit tevreden, gebukt onder eigen slavernij.
We verschansen ons in ons eigengemaakte fort.
Schieten in onze ogen altijd wel ergens tekort.
Dat de ander dichtbij komt, moeilijk te accepteren.
Terwijl we veel van elkaar EN over onszelf kunnen leren.
Ik ben voor een groot deel, zoals jij ook bent.
Het lijkt of je me daardoor al vrij goed kent.
We kunnen elkaars valkuilen zien en begrijpen.
Proberen onszelf en elkaar wat bij te slijpen.
Bij jou voel ik me zó kwetsbaar, maar ook heel vrij.
Hopelijk voel je dat ook zo bij mij.
Elkaar geluk kunnen geven,
is het mooiste geschenk in dit leven.