We dachten na die zonnige dagen,
dat de lente was gekomen.
We genoten van dat lekkere weer,
het gaf zo gezellige sfeer.
Maar helaas het was van korte duur,
het weer is al weer van slag.
Er werd regen, wind en omweer,
over ons land heen gebracht.
Nu hebben weer iets warms aan,
en soms is het niets om naar buiten te gaan.
Nemen we maar een mooi boek,
en kruipen bij de openhaard in de hoek.
Hopend dat het weer wat beter wordt.
dat we van de buiten lucht kunnen genieten.
Want nu zie je al den krokussen en narcissen verpieten
en als dan even tussen door de zon weer schijnt.
Weten we dat het slechte weer ook weer verdwijnt,
de lente komt zeker weer terug.
Ook al gaat dat niet zo vlug,
en is hij er eindelijk dan gaat hij hopelijk niet meer weg
Laat het daarom fijn,
heel snel weer lente zijn.