kauwgom schoenzolen
ik verloor mijn persoonlijkheid
door versleten schoenzolen,
die bedekt waren met een laagje
afgeschuurde kauwgomballen
een moment van onoplettendheid
liet mij struikelend val ontwijken
voeten zonder ogen voorkwamen niet
dat kauwgom de weg versperde
geniepige ogen versperden mijn doorgang
doorgrondden mijn geest op helderheid
en kregen ontzag voor wanhopige fictie
die een hoofdtintelend hoogtepunt bereikte