Eén woordje
jaagt mij de stuipen op het lijf.
Eén woord, zes letters, vijf verschillenden.
In de juiste combinatie en hoeveelheid
zorgen ze voor stevigheid,
vastigheid, stabiliteit.
Maar in de verkeerde
kunnen ze dodelijk zijn!
Steeds meer en meer
en dichterbij,
zie ik dat zesletterwoord.
Té dichtbij!
Juist bij haar vond ik stevigheid,
vastigheid, stabiliteit.
Een anker dat me aan de grond hield.
Maar nu...
KANKERZOOI!!!