Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
DE VRIJE NATUUR
Laat ik maar weer eens gaan dichten
Dan zie ik misschien ook vergezichten
Een panorama staand op een berg
Je kunt overal over dichten
Over je vrouw die moet bevallen
Of over een mier in het bos
Dat zijn harder werkers
Hunnen vrouwtjes hebben het maar goed
Ze slepen met takjes
Om een huisje voor hun te bouwen
Lekker warm zittend is het tijd om te paren
Hij verheugd zich nou al op dat hij haar mag nemen
Boven op haar liggend kreunt zij van genoegen
Hup een snelle wip is zo gedaan
Enkele maanden later moet zij gaan bevallen
Ja een wandeling door het bos doet je ogen openen
Je ziet mooie paddestoelen
Bladeren in herfstkleuren
Je lichaam vindt haar rust in het bos
Een stil plekje voor een boek
Hoor eens daar roept de koekoek
Je kijkt naar boven en ziet een eekhoorntje
Van boom naar boom springen
In haar pootjes een kleine eikel
Heel voorzichtig ontdoet ze de eikel van haar velletje
Je glimlacht tevreden
Een wandeling in de vrije nattur
Kan zo vredig zijn
Je geest krijgt de ruimte
Wat je in je benauwde kantoortje
Niet zult vinden
Ga er op uit bezoek de natuur
want het is helemaal niet duur
Prettige Natuurwandeling gewenst
Reacties op dit gedicht
dappere dodo vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Over dit gedicht
Auteur:
dappere dodo
Gecontroleerd door:
Gepubliceerd op:
10 april 2002
Thema's:
[Geluk]