Nooit heb ik het woord “jammer”
zo hartgrondig uitgesproken en doorvoeld
(als nu, mijn lief)
Nooit heb ik spijt gehad of gevoeld;
alles is goed geweest
(behalve nu, mijn lief)
Nooit heb ik een hekel gehad
aan het woord onvermijdelijk
(tot nu, mijn lief)
Uit mijn vingertoppen
verschijn jij voor me.
Ik tover jou tevoorschijn
met het grootste gemak en tot in jouw perfectie,
want jij bent verworden
tot een deel van mij,
tot in het geheel van mij,
tot een totale reflectie.
***
Ik zal je zo missen, R.
Het doet zo’n pijn.
***