Kerst 2001
De donkere dagen voor de Kerst zijn alweer voorbij,
nu is het Kerstmis, 't feest welke de mensen maakt zo blij.
Althans de meeste mensen, helaas niet voor allemaal,
weet eenieder eigenlijk wel wat Kerst betekent? Eten, drinken, 't klinkt zo banaal.
Vooral met familie en vrienden samenzijn,
ja dat komt er bij de meeste wel op neer, dat vinden we fijn.
Maar is dit wel voor iedereen weggelegd in deze tijden?
Is het niet zo dat vele mensen dit soort dagen vermijden?
Juist omdat zij niet bij iemand meer kunnen of zelfs 'mogen' komen,
hadden zij dit ooit vroeger met de Kerst kunnen dromen?
Als wij het allemaal zo goed hebben met elkaar,
Kunnen wij dan niet eens aan hen denken, of doen we maar
alsof het heel gewoon is wat hier gebeurd,
En zeggen we: 't is hier gezellig, om hen niet getreurd'.
Juist dan vergeten we dus wat Kerst eigenlijk is,
en zijn we verkeerd bezig, is 't behoorlijk mis!
En wordt 't tijd dat we beseffen wat de Kerstgedachte als inhoudt heeft,
Zodat Eenieder volgens Zijn Woord en met Zijn blijdschap de komende tijd verder leeft!
december 2001