Yana,
Het is 2009 en een mooie 1 MEI-dag,
begin deze alvast met de glimlach.
Vandaag vieren we jouw Plechtige Communie
en het Heilig Vormsel op deze speciale dag !
Vanaf morgen ben jij het kleine meisje niet meer,
maar groei je tot volwassen vrouw een beetje meer.
Wees steeds jezelf in de toekomst
en doe iets wat je zelf graag zou willen,
dan kom je er wel met wilskracht en moed,
geluk en gezondheid doet je ook goed…
Geloof in de waarden van het leven :
de zin van je leven,
je familie om je heen,
wat je wil doen voor iedereen,
zeker wat je graag wil doen in jouw leven,
dat U, Yana, met een “goed hart” is gegeven !
Wij wensen dat jouw dromen
mogen uitkomen…
Proficiat met je
Plechtige Communie
en
Heilig Vormsel !
*********
Dit gedicht aanpassen, indien jongen is :
........het kleine jongetje niet meer,
......tot volwassen man een beetje meer.