Zwerven-dwalen-zoeken
In het bos van oneindige vragen
Never ending roads
Zal deze wanhoop ooit wegdrijven
Als schuim op de zee?
Oh Lieve God, Posseidon, Heer der Zeeën.
Schenk me de kracht van duizend golven
En maak een einde aan deze storm.
Zal ik ooit nog schoonheid kennen?
Godin der Godinnen,
Meesteres der puurheid, Aphrodite,
Schoonheid.
Sta me bij wanneer m’n ogen koud worden
En m’n blik wazig.
Schenk me de liefde van duizend harten
Om de gouden zon te beminnen.
Zal ik ooit nog terug genoegen nemen
Met het kleine?
Opperste, mijn meester, Zeus.
Ik smeek u, verzacht mijn hoogmoed,
Maar geef me toch de kracht van duizend zielen
Om door te gaan.
Zal ik ooit nog de juiste weg kiezen?
Athene, vrouwe der Geleerden,
Geef me de wijsheid van duizend uilen
Zodat ik mijn hart terugvind.
Zwerven-dwalen-zoeken
In het bos van oneindige vragen
Never ending roads.