In pak (baar)
De winkelbediende keek mij vreemd na,
kwam het door de gelloosheid of was het de aankoop
die verfronste wenkbrauwen tevoorschijn toverde
- 12 rollen wit inpakpapier -
Gisteren een koningendag-webcam-chatparty gehad
met alle doortastende schrijvers van gedichten-freaks
die nog woorden zochten voor de volgende dag
- vreemd genoeg was ik alleen –
Maar ik zou woorden gaan schrijven,
die bestonden uit klanken
letterloos klonken
maar toch bestonden
- oeaah uu oeaah uu oeaahaah eu!-
Vijf maal hoera voor Bengelmans,
ongetwijfeld zal hij taart spugen
zodra hij deze klanken uitspreekt
- maar het zij hem vergeven –
Het papier straalde zwarte pennenstrepen uit
- zoals mijn mini-model had voorspeld -
het laatste memoblaadje was
aan zijkant vastgekleefd
- ik kon mijzelf inpakken -
Strik jezelf voor de creativiteit
van dit groots genie en maak een mooie foto
om hem dan te verrassen
bengelmans@bengelmans.bengelmans
(streep bij thema 1 de 0 maar door)