het gemis
het verdriet
de leegte
ik mis hen
zij, die altijd klaarstonden
voor alles en iedereen
in waren voor gezelligheid
en onbewust
rust en troost gaven
ik huil,
van binnen, niet van buiten
en afscheid nemen van elkander
is niet goed gelopen
het was "Tsja, misschien tot ziens"
het is zo leeg
pasen, kerstfeest, moederdag
geen gezin met warmte
geen drukte rond de tafel
geen muziek meer, geen warme moeder knuffels
geen gevoel meer van verbondenheid
alleen een grote leegte
het doet zeer, het doet pijn
hoe kom ik hier dan, ooit weer overheen
het voelt niet fijn
het voelt onprettig
het voelt als
"help me nou........."