er gingen dagen voorbij die jaren leken te duren
het was een permanent gejaagd worden tegen muren
de wilskracht het oog knipperen te stoppen ontbrak
de wegen werden ingeslagen zonder stratenplan
dus wist niemand echt uit welke richting hij nu kwam
een reis werd afgelegd door niet bestaande landen
er gingen mensen voorbij die op monsters leken
het waren ledematen uitpuilend met gebreken
de hoogmoed werd met verve tegen de muur gekwakt
de lichamen werden opgestapeld zonder hersenpan
dus wist niemand echt uit welke oorsprong hij nu kwam
een reis werd afgelegd door diepe groeven in de handen
geschetst als door conté krijt op een groezelig papier
een tekening van vroeger vertaald naar nu en hier
geen keuze zal hetzelfde zijn
de twijfel die ons overviel verplaatste zich
en gaf verder geen kik
schakelde geruisloos over in een hartverscheurende stilte