Eenzaam
Er wordt zo hier en daar behoorlijk een traantje weggepinkt,
een vreemd woord eigenlijk en waaraan gelinkt?
Aan toch heel veel gebeurtenissen in ons leven,
leuke, maar vaak ook mindere die ons worden gegeven.
Want als mens vraag je hier niet om,
wil je graag vrolijk zijn en zeg je dus kom,
we gaan er eens gezellig tegenaan!
Maar ja je bent alleen en dus eenzaam.
Of je hebt net iets gehoord wat je alleen moet verwerken,
je wilt niet dat je naasten of wie dan ook hier iets van merken.
Ook dan ben je eenzaam en alleen,
ook al zijn er al die lieve mensen om je heen.
Soms zit het leven zo moeilijk in elkaar.
En kun je alleen maar zeggen: “Ik sta voor je klaar”
Ook al lijkt het allemaal nog zo negatief,
denk aan je vrienden, ze hebben je echt lief!
Vaak hebben zij niet in de gaten,
dat je je zo eenzaam voelt en zo verlaten.
Jammer is het dat je hen hier dan zelf op moet wijzen,
misschien moeten zij eerst zichzelf bewijzen?
ach zo zijn er veel redenen te bedenken waarom ben ik alleen?
Een schrale troost, je bent niet de enige, kijk maar goed om je heen!
Zak dus niet weg in die eenzaamheid,
want je komt t.z.t. echt 'sterker' uit deze strijd!
februari 2002