Situatie's en gebeurtenissen
Maken het er niet beter op
Waar blijft die 'stop'?
Dat ik weer gelukkig word
Het lijkt nog lang niet in zicht
Daarom dit droevige gedicht
het gevoel van heel klein
heeft iemand er soms bezwaar op
als ik weer vrolijk zou zijn?
Mijn hart die beweegde
maar het gevoel van leegte
Laat een groot gat achter
Ik voel kwetsbaarheid en onzekerheid
Dat naar een groot verdriet toeleid
Er staat zout water in mijn ogen
Een groot litteken in mijn hart
Hoe kom ik ooit van die verschrikkelijke pijn af?
Stil in een hoekje
Tranen op mijn doekje
In elkaar gedoken
Iets scherps door mij heen gestoken
De messteek zit mij ontzettend dwars
Recht door mijn hart
Recht door mijn ziel
Alsof ik rechtstreeks de leegte in viel.