we kunnen over moeder zoveel praten
over alle goede dingen
dat hebben we ondertussen wel in de gaten
en vele gingen er over zingen
maar iedere moeder is uniek voor elk
met voor ieder kind een speciale band
het begon bij moeder met de melk
via de borst of uit de fles in haar hand
na vele luiers te hebben vervangen bij jou
en de zwitsalcreme op je huid teder en zacht
door je moeder kreeg je geen kou
welke kleine baby had iets anders verwacht
je eerste woorden die je sprak
de eerste stapjes in het rond
je moeder ging elke keer uit haar dak
zelfs toen je huilde door je tandjes in je mond
en vergeet die eerste dag op school niet
daar was de eerste verwijdering voelbaar
elke traan van jou verdriet
was voor moeder 10 keer zo zwaar
en later als je met de fiets verder weg ging
naar die grote school in de stad
wist je altijd 1 ding
dat je moeder je nooit vergat
dan komt het grote moment
de vriend en dat je het huis uit gaat
dat is iets wat elke moeder wel kent
als je voor het altaar in de bruidsjurk staat
die grote dag breekt ooit aan
en je moeder is waar je dan aan denkt
vanuit haar moederschoot gegaan
is het je moeder die je immer liefde schenkt
dat is iets wat je altijd zal voelen
en waarom ze er is voor jou
dan begrijpt elke moeder wat de woorden bedoelen
dat ik van mijn moeder hou