Ik zie het weer voor me;
de eerste keer dat ik je zag
eerst bang en onzeker
en voor ik het wist,
was ik degene die onder je lag.
Ik was jong, jij was oud.
Jij had warm, ik ijskoud.
Ik wou dood, jij wou mij.
jij wou gevangen, ik wou vrij.
Eerste maand, onschuldig & tevreden
ook al had ik toen al dertig dagen geleden
‘nee’ is te moeilijk voor een meisje van dertien
Jij was te ijdel, om ooit mijn gevoelens te zien.
Bedreigingen vielen steeds vaker
ik werd gevangene, jij bewaker.
Toen kwam die keer
waar jij zei: ik wil meer
Ik knikte en veegde de tranen uit men ogen
God, wat voelde ik me toen bedrogen!
Nog een keer afspreken? Vroeg jij telkens weer
En jij bleef vragen achter meer & meer & meer…
Jij noemde me dik, jij noemde anderen perfect
ik was enkel jou bevredigingsobject.
Ik werd dunner, jij werd liever
ik kreeg weer het lichaam van een kind
& jij werd niet meer agressiever
Ik kreeg zelfvertrouwen & duwde je opzij
ik kon zonder jou, enkel jij niet zonder mij.
Je nam me weer beet & drong je weer aan
Heb alle moed bijeengeschraapt en heb je uiteindelijk verslaan.
8 mei 2005 - 15 september 2005.