- Dag gij –
Verstrengelde vingers
lossen de greep
vermoeide ogen
openen zich
- ik kom gauw weer,
als je dat fijn zou vinden –
een fonkelende glimlach
antwoordt bevestigend
ons laatste zeldzame ogenblik
van verstandhouding
twijfelend zoek ik terug
het zonlicht op
laat de weëe geur van
urine en ontsmettingsmiddel
net als mijn gedachten
voor altijd
bij je achter
Karel Brits
30 maart 2002