Als ik even aan u denk, opa
aan uw warmte en uw lach
dan denk ik helemaal weer in
aan hoe graag dat ik u zag
Eerst altijd een bakkie koffie
daarna samen een balletje trappen
het blijft in me, het blijft bij me
eveneens de tranen en de vele grappen
echt merken laat ik het nooit zo zeer
ik zeg niet gauw, ik hou van jou
Maar van binnen zijn er een paar mensen
waarvan ik ziels veel hou
Ik had het moeilijk met uw overlijden
maar het is, zoals het is
maar als het is, zoals het is
weet dan dat ik u erg mis
En nu m’n meissie en m’n maatje is verdwenen
Mijn hart en ziel zijn neer gestreken
weet ik dat u mij had begrepen
en had ik u graag nog even willen spreken…