ga ik met kleinzoon op stap
verveel ik mij geen seconde
want zijn mond
staat geen minuut stil
dan zie je zoveel
geluk stralen
uit zijn verdederende oogjes
en mijn dag is goed
omdat hij het fijn vind
en ik geniet in stilte mee
hij vertelt vele
ditjes en datjes
dan zegt hij:
moeke hou mijn schouder
eens vast
en dan doe ik hem een pleziertje
tegen de hoge brug omhoog
gaf ik hem een duwtje
en bij het naar beneden rijden
hield ik hem tegen
en hij gilde het uit van de pret
zo was mijn
zondagmorgen
weer ééntje
van de mooiere