Bla bla bla,
Praten, praten..
Praten.
Altijd maar praten,
Altijd maar weer 'praa erover' en
'je moet erover praten'
Nee, zo gaat het niet
Zo hoor het niet,
Niet altijd,
Laat me mijn provlemen, mijn geluk
en andere emoties opschrijven,
Ze toevertrouwen aan het papier,
Ik wil het laten bezinken,
Erover denken,
En erover schrijven,
Het lezen,
En herlezen,
Veranderen,
En erover denken,
Een oplossing zoeken,
Ik laat je meelezen,
Ik ben niet goed in praten,
Je moet me laten luisteren,
Daarvoor heb ik twee oren,
Ik zal je raad geven daarvoor heb ik een mond,
Twee oren, want luisteren is belangrijk,
Eén mond, want praten is niet zo belangrijk.
En totslot tien vingers,
Om te kunnen schrijven,
Papier vasthouden..