Kleurpaletten
kleuren die mijn vaandels sieren
in dweepziek melo zonnen
sterren die mijn licht
ballonnen
Achter ligt de huiver
van parelmoeren lichtrozetten
verstralend in de koperen bloesemzetten
waar ik dwalend mag verdwalen
dromen durend mag verhalen
dromen die het aards beletten
vurig vlammende papaveretten
Teer verwaaiend zomerlichten
linnengeurig balsem zichten
die spannend druipend strepend zwerven
olieverven die mijn nerven
erven
Toonzettend toetsend kraplak indigo
dioxazine violet
een hand vol edelstenen
omber goudoker en sepia
die ik in een orde zet
zodat een surrealistische expressie
verwantschappen helend samenbindt
en langzaam tot een eenheid dwingt