Zekerheid!!!
Een gezin als geen ander,
dan een afscheid voor langere tijd,
geen andere keus, geen reden tot onzekerheid.
De stilte is moeilijk,
na weken alleen, zijn misstap een feit.
Hij belt en bekend,
zij huilt, vergeeft, en keert terug naar huis.
Bij thuiskomst problemen, groot en klein,
praten en huilen, emoties en pijn
maar het leven gaat verder.
Toch alles anders, verandering een feit,
zal zij ooit weer spontaan zijn en vergeten?
De jaren gaan verder,
een wond die slecht heelt, haar hart ligt open.
Een enkeling raakt haar, een blik , een ontmoeting
en dan dat gevoel.
Toch kiest ze voor zeker en blijft waar ze is,
ze kiest voor haar kinderen en niet voor zichzelf,
eenzaam gaat ze verder.
Wat ze voelt en denkt weet geen mens.
Ergens van binnen, diep in het hart,
goed opgeborgen haar gevoel,
haar stille verlangen naar dat wat niet kan,
haar houden van onmogelijk.
Ze draagt haar pijn alleen,
buiten bereik maar altijd aanwezig
in het diepste van haar hart en gedachten.
Zal ze ooit kiezen voor een onzekere toekomst???