Die laatste tonen
maken het lied
perfect af
maar hebben ook
iets triests over zich
want daarna
is het stil
die laatste tonen
waarin pijn en verdriet
verscholen
de laatste klanken
van jouw
wegstervende stem
je riep
mijn naam
angstig
paniek
(Hakken klinken op de tegelvloer
van de ellenlange gang
mijn naam geroepen
geklop op mijn kamerdeur
maar ik ben veilig
met de deur op slot
verscholen
in de badkamer)
Die laatste tonen
tranen,
make-up uitgelopen
de laatste druppels ook
bloed, stromend over mijn lichaam
niet bij te houden
zo snel
alles
in een rode waas
De laatste tonen
van mijn lied
het droeve lied
dat ik zong
mijn lichaam als muziekblad
door littekens
beschreven
vertaling
'gebroken'
Oh, de laatste tonen
fluisterend
zoals ik altijd
bang om te spreken was
door het
eeuwig
onbegrip
En de laatste tonen
alleen
schreeuwen en snikken
klinken nog na
bad overgelopen
van rood water
de tegelvloer
met bloed
pillenstrips
bezaaid
en daar
de doorweekte
laatste
afscheidsbrief
Ja, de laatste tonen
klonken dan toch
het is gedaan
Zwijgend
Voorgoed.