japie is de zwaan
die ik acht jaar geleden tegenkwam
ik gaf hem en familie brood
en vanaf die tijd ging hij achter mij aan
en samen nu met mijn lieve vrouw
blijft japie de zwaan ons trouw
zoeken hem regelmatig op
en vrouwtje en kroost
dit jaar weer een nieuwe oogst
wij gaan van de week even kijken
hoeveel kanjers hij heeft
die later ook weer neerstrijken
in het natuurgebied
en misschien uit onze handen eten
zoals japie
want die is ons nog niet vergeten