Fietsen in de regen
plots een lekke achterband
geen bandenplakspul
ik moet weer lopen
godverdomme
kan niets kopen
in dit godvergeten dorp
van wederdopen
hobbelend bobbelend slippend
toch maar fietsen
op de harde velg
lubberend schietend
naar de verkeerde kant
sta ik toch maar even stil
zweet en regen maken kil
dan weer verder fietsen
waait mijn capuchon
nu in de lucht
slaat terug over mijn ogen
trek dat ding van mijn gezicht
blootshoofd in striemend koude regen
gebroken koord
gescheurd van buiten
en van binnen
zie een man met skeelers winnen
Hangend achter mijn achterwiel
wat moet ik nou met hem beginnen ?