soms verschijnt er in mijn dromen plots een hele lieve vrouw
waar ik dan, zo schijnt het later, ook nog heel erg veel van hou
ik weet niet waar ze vandaan komt, ik heb er ook niet om gevraagd
feit is wel, ze blijft maar komen, en ik voel me knap belaagd
soms kan ze niet wachten tot het nacht is, en overvalt me op de dag
en hoewel ze maar een droom is, denk ik niet dat ze dit mag
want ze speelt met mijn gevoelens, en dat vindt ik niet terecht
want als dromen ook gaan dromen, wie of wat is dan nog echt
ik denk niet dat dit ontrouw is of dat ik naar een andere vrouw verlang
maar het zet je wel aan het denken, ’t maakt me wel een beetje bang
maar ach, waar maak ik me toch druk om, ik heb toch al een vrouw
een levensechte, nog steeds de mijne, vrouw waar ik van hou