Zonnetje aan de blauwe lucht
Zand in de bilspleet
Zonnebril op de neus
En zonnebrand op de huid
Zo zou het leven moeten zijn
Zwoele nachten en hete dagen
Zwetend in de zwemkleding
En zuchtend met een drankje in de hand
Herfstzonnetje aan een wolkerige lucht
Hoge lege bomen zonder blad
Heerlijke kleuren in het bos
En hartige hapjes op het menu
Hoe zou het leven zijn
Herfstachtige regendagen
Handenwringend om op te warmen
En heerlijk het vuurtje aan
Witte kille luchten aan de horizon
Water bevroren in de sloot
Waterig zonnetje af en toe
En winterse buien op zijn tijd
Wat zou het leven zijn
Warm bij de open haard
Welk een gezelligheid binnen
En wortels gestampt in de pot
Licht groen siert de wereld
Lampen mogen vroeger aan en uit
Liefdeskriebels leven op
En lachen klinkt overal
Lang zou het leven zijn
Lekkere geuren strelen de neus
Lente heet deze tijd
En losser lijkt de wereld
Zo Wint Het Leven
o i e e
m n r n
e t f t
r e s e
r t