Nu al vele jaren op de been,
gaat binnenkort mijn doopmeter heen,
een moeder uit het hart,
door de oorlog gehard,
Zes verhalen steeds herhaald,
Met haar eigen ogen onthaald.
Deze weinige verhalen,
moeten heel haar leven vertalen,
slechts zes,
de eeuwige zes.
Kon ik maar wat meer geven,
haar wat laten beleven,
al was het maar nummer zeven,
ze zou nog wat meer leven.