"Weerzien"
Copyright (c) 2009.08.07 by Werner Domroese
terwijl ik met mijn gedachten voor mij uit
naar mijn geparkeerde auto liep
verscheen jij als uit het niets
wuifde enthousiast naar mij
jij wilde parkeren en leek op mij te wachten
ik ken jou
doch herken jou niet
terwijl mijn gedachten
bij jouw spontane lach plots bleven hangen
liet jij je raam nog even zakken
doch kreeg mij niet meer te pakken
ik zwaaide vlug nog door mijn achterruit
al zag jij dat natuurlijk niet
het deed mij iets
wat schaamde ik mij diep
naar een tijdmachine begon ik te verlangen
doch mijn klokje stond niet stil
liep niet achteruit
het tikte niet zoals ik wil
doch tijd verstreek
en jij kruiste wederom mijn pad
na nog geen week
weer was ik verzonken in gedachten
droomde voor mij uit
terwijl ik van mijn auto wegliep
vlak nadat ik geparkeerd had
weer zwaaide jij wild naar mij
ik lachte en wuifde terug
heel enthousiast en vlug
helaas zag jij dat ook nu weer niet