"Ongekende Smart" - voor een verloren chatvriendin
Copyright (c) 2009.08.12 by Werner Domroese
we spraken elkaar slechts digitaal
deelden menig knipoog
zo nu en dan een traan
op m'n woorden reageerde je zonder uitzondering enthousiast
totdat je naar eigen zeggen die grote liefde vond
doch achteraf bleek dat jouw minnaar niet goed bij je past
en je deed of niemand, dus ook ik niet meer bestond
een allerlaatste keer nog spraken wij
ook reageerde je nog op tekst van mij
nu negeer je me
en begrijp ik niet
waarom
heb ik je beledigd
iets verkeerds gezegd
misdaan of nagelaten wellicht
alleen koffie
en een gesigneerde bundel
daar ging ik van uit
ben je geschrokken
juist omdat ik in tegenstelling tot zo velen
achter onze afspraak geen bijbedoeling zocht
misschien zal ik nooit begrijpen
waarom je me eerst zo graag mocht
me daarna plotseling lijkt te ontwijken
dit schrijven dient als herinnering aan weleer
je ziet graag dat men voor jou ook moeite doet
misschien komt dit gebaar daaraan tegemoet
een moraalridder komt zijn afspraak na
doch laat gebrek aan bijbedoeling te wensen over
dan kan je altijd nog hopen op een vervolg
met een dankbaar en open hart
vraag ik je daarom nog een keer
om vergiffenis van ongekende smart
het is me niet duidelijk wat er is gebeurd
waarom je niet reageert
afspraken worden genegeerd
ik hoop slechts dat een regenboog van geluk je leven kleurt
vergeef me
wat ik niet begrijp
ik wens je
inspiratierijk