Daantje zou naar school toe gaan
maar hij bleef voortdurend staan
hier te kijken daar te turen
en het zou niet heel lang duren
of de klok zou negen slaan
Maar dat was heel lang geleden
nu is hij een veteraan
maar kan het kijken en het turen
nog steeds niet laten
als hij de vrouwtjes voorbij ziet gaan
Moet een hele boodschappenlijst vol schrijven
want het zal niet heel lang duren
of de klok zou zes uur slaan
gauw nog naar de winkel gaan
Daan toch Daan toch stap wat aan