Elke minuut van de dag worden wij overspoeld met allerlei informatie
En vormen we zo onze eigen creatie
De wereld zit vol met onvoorspelbare en onverwachte gebeurtenissen
Die bij veel mensen oproepen, ergernissen
Bij het nieuws wordt je doodgegooid met moord, financiële crisissen en geweld
En dan voelen sommige groeperingen zich weer achtergesteld
Die slachtofferrol, daar houd ik niet van
Ze denken, dat je alles maken kan
Maar één politicus, gaat alleen weer veel te ver
Hij heeft het alleen nu wel zover…
Dat mensen massaal achter hem staan
Van mij part, mag zijn politieke partij vergaan
Verder had je ook nog zo’n tuthola, die asielzoekers abrupt het land uitzette
En ze gebruikte voor haar daden andere als majorette
De tweede kamer maakt er echt een zootje van
Want hun “garantieplan” vind ik eerder een “rampenplan”
En dan durft de premier nog te zeggen dat het goed gaat in Nederland
Maar hij steekt mooi zijn kop in het zand
Waar het heen gaat met Nederland, ik wil het niet weten
Het zou eens goed zijn, als ze een koekje van eigen deeg eten
Dan voelen ze pas wat ze sommige aandoen
En dan ben ik benieuwd of ze die beslissingen zouden overdoen
Zomin mogelijk, bemoei ik mij met al die beslommeringen
Zolang ze maar niet meer verder gaan knoeien met uitkeringen
Mijn eigen plan trek ik, zonder mij al te veel druk te maken
Want ik heb wel zat andere dingen, om mezelf mee te vermaken
Vrijwilligerswerk en een opleiding, dat is mijn plannetje
En ik sta wel mijn eigen mannetje!