Glazen bol.
Kon ik maar in een glazen bol kijken.
Wist ik maar wat ik kreeg te zien.
Zou het daadwerkelijk mijn leven verrijken.
Is dat wel wat ik wil bovendien?
Vragen zoals word ik oud, krijg ik kinderen, blijf ik gezond?
En alle andere vragen, waar je een antwoord op zou willen weten.
Wist ik maar of het ergens beschreven stond.
Dan had ik nu geen last meer van mijn geweten.
Helaas kun je niet kijken wat in de toekomst staat geschreven.
Je komt er vanzelf achter en je leert door vallen en opstaan.
Je moet het dag op dag zelf beleven.
Het is een kwestie van het zelf ondergaan.
Helaas kom je erachter dat de glazen bol niet bestaat.
Dat je zelf iets van de toekomst moet maken.
Je moet gewoon hopen dat je alles goed doorstaat.
Tot op de dag dat god over je zal waken.