Niets zeggen
Met je gevoel weet je zeker
dat je er niet naast zit.
Je ziet het met regelmaat gebeuren,
wijs hou je je er buiten,
Zegt niets:”niet jouw probleem”
Ook van anderen hoor je,
ze zien hetzelfde als jij.
De signalen zijn duidelijk,
toch wil je het niet geloven.
Zegt niets:”niet jouw probleem”
Onder je ogen voltrekt zich een feit,
het huilen en schreeuwen ,
vreselijk gegil en dan doodse stilte,
ben je bang voor de gevolgen.
Toch houd je je mond, niet jouw probleem.
Dan op een avond loeien sirenes en
is alles aanwezig, politie en ambulances.
Je grootste angst wordt waarheid,
moeder en kind in zwarte zakken naar buiten.
Had maar wat gezegd, of niet jouw probleem?