Eenzaamheid, ook al heb je een relatie,
Het is iets pijnlijk en erg,
Je zit nu in een bepaalde statie,
Hij is hoog hé, die berg!
Je hebt je eigen lot in handen,
Maar het inzien, da's jouw probleem,
Je smeedt diverse banden,
Maar stand houden doet er geen een!
Je staat je eigen geluk in de weg,
Je verlangt naar onvoorwaardelijke liefde,
Ook nu weer heb je pech,
Hij is het niet die is, je geliefde!
Iedereen om je heen,
Kijken je bedenkelijk aan,
Ze laten je helemaal alleen,
't Is eenzaam op die brede, lege baan!
Je hart weent om zoveel verdriet,
In een klein plekje zit nog wat vuur,
Ik weet dat je daarvan verschiet,
Het komt er heus wel aan, jouw uur!
Heb wat geduld en neem je tijd,
Hou even afstand van anderen,
Het neemt wel af die achterklap en nijd,
Je leven zal helemaal veranderen!
En op een mooie zomerdag,
Als je het helemaal niet verwacht,
Dan sta ik je daar op te wachten met een lach,
Je hebt zolang naar me verlangd en getracht!
Onze tijd die komt heel zeker,
Dan kan je het wel, je liefde onvoorwaardelijk geven,
Je wordt een beetje weker,
We zijn weer samen, voor dit leven!