Een plant,
Ik heb een hele mooie plant gekocht,
en heb de mooiste uitgezocht.
Het is één bloemenzee,
daarom nam ik hem mee.
Want ik houd véél van planten en bloemen,
dat vind ik echt iets om te roemen.
Ik heb die plant zo neergezet,
zodat ik er gewoon véél op let.
Ik krijg wanneer ik kijk, een fijn gevoel,
van geluk, dat is wat ik bedoel.
Het is zo prachtig om hem te zien,
dat ik daardoor goed gestemd raak bovendien.
Ik moet alleen niet vergeten,
hem iedere dag water te geven, laat ik weten.
Er zitten momenteel nog veel knoppen in,
dus ik heb er lang wat aan, dat is een héél gewin.
Als hij eenmaal uitgebloeid zal zijn,
koop ik vast weer een nieuwe, want dat vind ik fijn.
Dan zal ik hem zeker missen,
ik ben gehecht geraakt aan die plant,daarin zal ik mij niet vergissen.
Caroline.