Gevoel van gemis.
Als een zwembad zonder water,
Als een leeg podium in een vol theater.
Als een zomerjas in koude winters,
Als houten planken zonder splinters
Als een voetbalwedstrijd zonder bal,
Als bingo zonder geluksgetal.
Als een huis zonder gordijnen,
Als een slaapkamer zonder tierelantijnen.
Als een raam zonder ruit,
Als praten zonder geluid.
Als schilderen zonder verf
Geen waakhond op het erf
Als een oorlog zonder gevecht,
Zoals in een restaurant en je besteld geen hoofdgerecht.
Als luisteren zonder echt te horen,
Als een zee zonder vuurtoren.
Als tennissen zonder tegenstanders,
Als huilen zonder waterlanders.
Als een kudde schapen zonder hoeder,
Zo voelt een kind zich zonder vader of moeder.
Bij alles is er iets mis..
Dat geeft het een andere betekenis.
Soms kun je het door iets veranderen of vervangen..
Sommige dingen blijven een hartsverlangen..
Kirsten