Asiel
Je praat anders.
Je komt van elders.
Je kan niet in je schoenen die je moeder
stuurde met de post
zo ver, zo'n tweeduizend mijl ver.
Voor je moeder ben je niet anders
dan toen je wegging tien jaar terug.
Je praat niet anders.
Je bent van hier.
Je bent wel mooi in je pull,
zoals ik met je zit in de café-veranda
terwijl je rookt
en je hoofd doldraait
van ongelukkigheid.
Lieve jongen,
zo ver zullen we gaan.
(c) Pieter Alhart