EEN LIEVE MEID
Jij bent nou echt een hele lieve meid,
iemand met zorgzaamheid en vlijt.
Kan altijd met problemen bij jou terecht,
als ik ergens mee zit er niet meer uitkom met het gevecht.
Je neemt de tijd om mijn verhalen aan te horen,
zonder je eraan te storen of mij de grond in te boren,
je bied mij een schouder om op uit te huilen,
geeft mij een goed vertrouwen,
kan altijd bij jouw schuilen
en dat is dan ook de reden,
dat ik van je bent gaan houden.
Ik weet dat je me geen pijn of verdriet zult doen,
omdat je weet wat een vriendschap betekent.
Iets moois en kostbaars,
zal voor altijd blijven vastgeketend.
Ik hou van je zoals je bent
en mocht je je afvragen wat ik van je vind tot deze tijd,
da kan ik alleen nog maar zeggen:
"jij bent echt een hele lieve meid".