"Stille Getuige"
Copyright (c) 2009.08.31 by Werner Domroese
'n hart van goud heb je
gesmolten en gestolen
aan een ander weer verkocht
want het jouwe
bleek al lang versteend
zelfs tijd staat stil met open mond
bij je stralende schone zonneschijn
ook ik werd door jou verblind
doch van binnen blijk je lelijk
bevroren tijd heelt nochtans geen wond
de diepe krater die je in mij achterlaat
is de stille getuige die niemand ziet
verborgen onder oceanen van verdriet