Luisterend oor
Een ieder weet zo goed waar ze is te vinden
Altijd in de buurt even kletsen en een bakkie
Daar ben je in goede handen
Ze lacht met je en praat met je
Ze luistert en geeft je graag advies
Zo is ze voor velen een goede vriendin
En is gezelligheid verzekerd
Altijd welkom en niets lijkt haar teveel
Maar vaak is ze alleen en
Komt de eenzaamheid omhoog
en rollen de tranen over haar wangen
ook zij kent vele zorgen met haar kinderen en man
ze heeft veel pijn is vaak zo moe, maar gaat door
weinig mensen zien haar echte ik
want haar vertrouwen krijg je niet zo snel
pas als ze ziet dat je luistert en begrijpt,
maar vooral als ze weet dat je zwijgt.