Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Stoptrein richting geluk
"Stoptrein richting geluk"
Copyright (c) 2009.09.16 by Werner Domroese
wanneer je je afvraagt waarom
je nog steeds niet helemaal gelukkig bent
en in je leven vooral zoveel ellende kent
beantwoord dan eerst de vraag waarom
je van mij alle liefde hebt gekregen
maar haar bij voorbaat geen kans wilde geven
heb je genoeg van het gedoe
zit alles je weer eens tegen
en wil hemel noch aarde nog bewegen
besef dan eindelijk hoe
je op mij altijd vertrouwen kon
en mij daarna veroordeelde tot 't vuurpeloton
begrijp je niet wat
je overkomt nu alles krom is in plaats van recht
en weinig conflicten in je voordeel worden beslecht
bedenk dan dat
je eerst zo graag contact met mij zocht
en ik je daarna niet meer spreken mocht
vind je dat
je door niemand eerlijk behandeld wordt
en iedereen zich verschuilt achter een groot bord
sta dan even stil bij
je lelijke woorden
en al je verzoekjes die ik kon beantwoorden
voel je
je eenzaam of alleen
en heb je toch zoveel mensen om je heen
merk dan hoe
je eigen wijs je weert uit je paradijs
en je m'n zijspoor toch steeds passeert op deze reis
want 't droombeeld van je prins
daar zit ik in voorspoed mijlenver vandaan
doch in rampspoed zie je mij plotseling staan
Over dit gedicht
Auteur:
Werner Domroese
Gecontroleerd door:
pantarhei
Gepubliceerd op:
17 september 2009
Thema's:
[Houden van]
[Verdriet]
[Verwarring]