Een zeeman...
De zon gaat onder.
Het gemis wordt groter.
Ik verlang zo naar jou.
Jij daar op de grote zee.
Was je maar terug bij mij.
Ik wil je zoveel vertellen.
De zon is onder.
Ik zie de sterren.
Tot diep in de nacht.
Ik ga naar bed.
Met jou in gedachten.
En kijk naar de horizon.
Jij bent hier ver vandaan.
Op reis, op de volle zee.
Mij verlangen is zo groot.
Naar jou mij liefste.
Het is vroeg in de morgen.
Ik kijk naar de zee.
En zie een schip dichter komen.
Twijfel speelt door mij hoofd.
Zal jij nu terug keren.
Ik zie het dichter komen.
Mij hart begint te bonsen.
Nu weet ik het zeker.
Jij bent weer terug bij mijn.
Het schipt legt aan.
Ik ren naar jou toe.
Je pakt mij in jou armen.
En zegt jou laat ik niet meer gaan.