Ik wil niet dat je onder mijn problemen lijdt,
maar ik wil je ook niet kwijt
Ik wil niet dat je er straks aan onderdoor gaat,
maar ik wil wel je goede raad
Ik wil wel met je praten.
maar ik wil je niet in bezorgdheid achterlaten
Ik kan m'n hart niet meer bij jou luchten, je bent zo bezorgd
Ben je ongelukkig, dan heb ik daar voor gezorgd
Soms weet je nog mijn diepste ik te bereiken,
al duurt het van alles wel het langst
Maar helemaal zal het nooit meer bezwijken,
want er is nog steeds die angst
Ik weet dat je al zo vaak hebt gezegd:
"Ik zeg het wanneer ik het niet meer aankan"
Maar ik heb me er nog niet bij neergelegd,
want stel dat je het vergeet te zeggen of niet doet of niet weet, wat dan?
Het is een keuze, ik of jij
JIJ, jij verdient het om eindelijk zonder problemen verder te leven
In ieder geval zonder die van mij
Ik moet het alleen proberen, misschien kan ik het aan
Misschien kies ik de voor mij enige uitweg
Misschien dat dat je een beetje raakt
Maar luister naar wat ik zeg:
"Ik ben liever dood, dan dar jij je zorgen maakt"
Tweede mamma, je hebt al zoveel voor me gedaan,
maar soms doet dat je pijn
en dat kan ik nou juist weer niet aan
Lieve Karin, ik weet het gewoon niet meer