Wanneer toekomst
Niet meer van ons samen is
Wanneer samen leven
Niet meer onze toekomst is
Dan voert tegenstrijd de boventoon.
Wanneer verdriet
En opluchting samen gaan
Wanneer je ziet
Dat je niet meer naast elkaar kunt staan
Dan voert rationeel denken de boventoon.
Wanneer denken boven je hart uitstijgt
Er tegenstrijd is tussen hart en geest
Niemand je de oplossing aanreikt
Je slechts weet wat is geweest
Dan voert het onbekende de boventoon.