Na vijfentwintig jaar,
van valse beloftes,
beproefd en volhard,
me bewust van het gevaar,
dat het noodlot vaker tart,
op weg naar eeuwige roem...
In gevecht, een lange strijd,
voor erkenning, een beetje eer,
gezongen in elk louche cafe,
omringt door collegiale nijd,
nam ik mijn talent mee,
op weg naar eeuwige roem...
Nooit een uitgestoken hand,
een opzet naar nationale roem,
op een wankelende schaag,
van Den Haag tot Flevoland,
met een vertwijfelde vraag,
op weg naar eeuwige roem...
Henny Huisman, Showroom, Gaan of staan,
ik heb de gootste revues gepasseerd,
camera's, intervieuws, roem verwerven,
mijn talent had plots ruim baan,
het bruisde en zal nooit sterven,
op weg naar eeuwige roem...