soms wens ik dat ik je gewoon nooit ontmoet had
hoe mooi de herrinering ook
soms wens ik dat ik gewoon niet zoveel aan je gedacht had
je verdween als vuur in de rook
je doet me pijn
ik vind t niet fijn
je ziet t mischien tog niet
ik weet het niet
ik zet mn leven in zn stil
omdat ik je wil
ik blijf staan
gebeurt niet van zelf
niks, allemaal waan
ik wil verder maar mn geheugen houd me vast
om hoe het was
iedereen probeert me te helpen
maar ik weet niet of ik t wel wil verhelpen
maar ik weet niet meer
de wond doet na al die tijd nogsteeds zeer
soms heb ik een mes vast en zit ik te denken
zal ik mezelf schenken
vloeistof, bloedrood
de dood
als iemand zou zeggen "val dood"
dan zou ik zeggen met plezier
want het avond rood
ik wil het stoppen nu gelijk hier
ik kan niet bij mn vrienden terecht op school
ze zullen me zwak vinden
zeggen dat ik me aant t ben opwinden
dat ik me aanstel
en daan gaat de schoolbel
en moeten we naar de klas
en herriner ik me weer hoe het was
zonder al dit gedoe, hoe we samen waren
een jongen "hoort" van nature niet gevoelig te zijn
hoort niet savonds aan de wijn
maar toch er zijn weinigen van mijn soort
weinigen die mij roepen hoort
ik kan ze niet vinden en t wordt als maar erger
ik wordt niet meer sterker
nee
ik zwak af
ik wordt laf
ik kan de verleiding van het mes nauwelijks nog verstaan
ik krijg steeds meer gedachten van waan
ik zie t leven niet meer zitten
ik wil nu gewoon eeuwig pitten
maar de gedachte:
wat laat ik achter als ik wegga
wat als ik hier ineens niet meer sta
dan doe ik mensen pijn
dan is mn geweten niet meer rein
niemand hoeft te voelen dit verdriet
maar toch een enkel die t ziet
ik zie even geen toekomst meer
t heden doet me nu gewoon zeer
ik ga kapot
de neiging tot zelfmoord
ongehoord
de poging is het punt waarop je realiseert
dat wat deze wereld ook beweert
niks is waar of word ooit waar
het leven blijft gewoon ongeloofelijk zwaar
maar waneer een enkeling spreekt over ervaring
zijn ze niets vergeleken met wat ik doormaak
waarover ik nu alsnog waak
wat een gebroken hart wel niet kan doen
"t was niet voor eeuwige roem"
Vince/1BrokenBoy (w)