Liters tranen. Zoute tranen
Stromen als een oceaan
Overal waar mensen leven,
Die met mensen zijn begaan
Zoveel tranen om wat weg is,
Om een scheiding of een dood.
Om een mens die je moet missen.
Het verdriet is levensgroot.
Zoveel tranen om je onmacht
Om een fout of een gebrek
Om de woorden die je raken
Op die ene zwakke plek.
Zoveel tranen om de dromen
Die niet uitgekomen zijn
Op een ziekte. Om de pijn
Zoveel tranen om de wereld
Om het onrecht,om de haat
Tranen om de brand te blussen
Die misschien nooit over gaan
Zoveel tranen op de aarde
En soms huilt de hemel mee
Regendruppels uit de wolken
Vloeien samen tot een zee
Regen, maakt de aarde vruchtbaar
Anders krijg je een woestijn.
Mensen, zouden onze tranen
Ook ergens goed voor zijn?