Is vriendschap nog tastbaar
zijn we er nog voor elkaar
Kunnen we nog buren
bij elkaar binnen gluren
Even dat binnen wippen
de eitjes van de kippen
Samen delen,samen eten
dat zullen wij nooit weten
Even kijken hoe het gaat
je liep gisteren nog op straat
Dan ineens ben je er niet meer
dan hoeft het al niet meer
Het sociale lijk het asociale gedrag
dat je de buren niet meer mag
Of is het de druk op de mensen
allemaal hun eigen wensen
Is gewoonte geworden of niet
kijk die buurvrouw was al jaren ziek
Maar heb jij dat geweten
nee, je hebt nooit met ze gegeten
Ze liepen je gewoon voorbij
stonden niet in de rij
Om eens iets te zeggen
ze hadden niets uit te leggen
Jammer maar zo gaat het door
iedereen gaat ervoor
Ieder voor zich en god voor ons allen
zijn we hier om het leven te vergallen
Kom doe er ook eens iets aan
laat je oude buurvrouw niet staan
Neem eens een bloemetje mee
voor die twee
Blij dat ik nooit zo geworden ben
in mij zegt altijd een stem
Wacht tot je ouder word
dan is ook jou leven kapot
Nooit iets voor anderen doen
gaat toch niet om de poen
Luister naar je warme hart
geeft je een prachtig gevoel, is heel apart
Zo weer genoeg voor vandaag
van mij een vraag
Lees tussen de regels door
dan ga je er ook een keertje voor
Frederiq 2 Oktober 2009